Μετρηση Μεταβολισμου

Μετρηση Μεταβολισμου

Ο Βασικός Μεταβολισμός αντιπροσωπεύει την ημερήσια κατανάλωση θερμίδων από το σώμα σου για να διατηρήσει την σωστή λειτουργία του όταν αυτό είναι σε κατάσταση ηρεμίας. Ο Βασικός Μεταβολισμός διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από παραμέτρους όπως η μυϊκή μάζα του σώματος, ο τρόπος ζωής, γενετικοί παράγοντες, κλπ. Η γνώση του βασικού σου μεταβολισμού είναι πολύ σημαντική επειδή καθορίζει το πόσες θερμίδες πρέπει να παίρνεις ημερησίως από την διατροφή σου και το πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνεις με την προπόνησή σου για να διατηρήσεις ή να χάσεις βάρος. Σε γενικές γραμμές, για να διατηρείς το βάρος σου θα πρέπει:

Βασικός Μεταβολισμός = Ημερήσιες Θερμίδες που Παίρνεις από Διατροφή – Ημερήσιες Θερμίδες που Καταναλώνεις με Σωματική Δραστηριότητα

Με άλλα λόγια, εάν οι θερμίδες που παίρνεις ημερησίως από την διατροφή σου πλεονάζουν του βασικού σου μεταβολισμού και δεν ασκείσαι, βάζεις βάρος. Εάν με την προπόνηση και την εν γένει σωματική σου δραστηριότητα καις περισσότερες θερμίδες από το πλεόνασμα, χάνεις βάρος.

Τα γυμναστήρια Top Fitness, στη Θεσσαλονίκη, διαθέτουν σύγχρονα μηχανήματα για την Μέτρηση Μεταβολισμού. Έτσι μπορούμε, βάσει των αποτελεσμάτων, να σου δώσουμε την κατάλληλη διατροφική καθοδήγηση και να συντάξουμε το προπονητικό πρόγραμμα που θα σου φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.