Muay Thai & Kick Boxing


Muay Thai & Kick Boxing

Το Muai Thai και το Kick Boxing είναι παραπλήσιες πολεμικές τέχνες που βασίζονται σε χτυπήματα με τα άκρα του σώματος (χέρια και πόδια). Περιληπτικές περιγραφές των δύο πολεμικών τεχνών ακολουθούν παρακάτω.


Muai Thai
Το Muai Thai ή αλλιώς Ταϊλανδέζικη πυγμαχία είναι σήμερα μια από τις πιο δημοφιλείς πολεμικές τέχνες. Προέρχεται από την Ταϊλάνδη όπου είναι και το εθνικό άθλημα της χώρας. Τα πρώτα δείγματα του Muay Thai εμφανίστηκαν το 1238 όπου, στην προσπάθεια να προστατεύσουν την πρωτεύουσα τους από τους γειτονικούς λαούς, οι στρατιώτες της Ταϊλάνδης εκπαιδευόταν στην μάχη σώμα με σώμα, στην χρήση όπλων καθώς και στο πώς να χρησιμοποιούν το σώμα τους σαν όπλο. Το Muay Thai είναι γνωστό ως η τέχνη των 8 άκρων: πόδια, γόνατα, χέρια, και αγκώνες.


Kick Boxing
Το Kick Boxing είναι ένα μοντέρνο στυλ πολεμικής τέχνης που προέρχεται από την Ιαπωνία και τη Βόρεια Αμερική και αποτελεί την εξέλιξη του Muai Thai. Λόγω της πρακτικότητάς του είναι πολύ δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Είναι μια πολεμική τέχνη που συνδυάζει τις τεχνικές της πυγμαχίας, του Karate και του Tae Kwon Do. Το Kick Boxing χαρακτηρίζεται από την αμεσότητα της εκμάθησης, τον ρεαλισμό, την έντονη καρδιοαναπνευστική λειτουργία και θεαματική καύση θερμίδων. Συνιστάται για άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας.

Στα γυμναστήρια Top Fitness, στη Θεσσαλονίκη, έμπειροι δάσκαλοι διδάσκουν τις πολεμικές τέχνες Μuay Thai και Kick Boxing σε μεγάλους. Επίσης, λειτουργούν τμήματα Kick Boxing για παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω.

Επικοινώνησε σήμερα με τα Top Fitness για να μάθεις περισσότερα για τα τμήματα Muay Thai και Kick Boxing αλλά και για τις υπόλοιπες πολεμικές τέχνες που διδάσκουμε.