Σαουνα


Σαουνα

Η Φινλανδική σάουνα είναι ένας ξύλινος θάλαμος όπου επικρατούν θερμοκρασίες από 50o έως 120o C. Εκθέτοντας το σώμα μας σε τέτοιες θερμοκρασίες και σε συνάρτηση με τα οφέλη της διαδικασίας κρύου-ζεστού, προσφέρουμε στον εαυτό μας ευεργετικές ιδιότητες όπως: καταπολέμηση κρυολογημάτων και αρθριτικών, αποτοξίνωση του δέρματος, νευρομυϊκή χαλάρωση και αποκατάσταση τραυματισμών. Επίσης, μέσω της παραγωγής κολλαγόνου βοηθάμε το δέρμα μας να δείχνει πιο νέο και σφριγηλό.

Η διαδικασία της σάουνας είναι απλή: Κάνουμε ένα ζεστό ντουζ και μπαίνουμε στον θάλαμο έχοντας μόνο μια μεγάλη πετσέτα και χωρίς άλλα ρούχα πάνω μας. Αν χρειαστεί, λόγω ξηρού περιβάλλοντος, ρίχνουμε λίγο νερό πάνω στις πέτρες. Καθόμαστε μέσα στη σάουνα για 10 με 15 λεπτά και βγαίνουμε. Περιμένουμε λίγα λεπτά και κάνουμε κρύο ντουζ όλο το σώμα και το κεφάλι. Στη συνέχεια φοράμε το μπουρνούζι μας και καθόμαστε για 15 περίπου λεπτά να χαλαρώσουμε και ξαναμπαίνουμε. Η διαδικασία αυτή μπορεί να επαναληφθεί για 2 με 3 φορές.

Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου! Χαλάρωσε το σώμα και το πνεύμα σου και απέβαλε το στρες στη Σάουνα των Top Fitness, στη Θεσσαλονίκη. Επισκέψου σήμερα την Sauna του Top Fitness που είναι κοντά σε σένα.